Jane Holmstrup

Et filmforedrag med Jane Holmstrup

Syv personlige fortællinger om at finde ro i hverdagslivet 

Jane Holmstrup har besøgt seks helt forskellige kvinder, der ligesom hun selv, finder ro og balance i hverdagslivet ved at indrette sig, prioritere og bruge tid på sig selv og deres kreative interesser.

Fælles for alle er, at de kender til stress i større eller mindre grad og har fundet hver sin måde at håndtere den på. 

Janes besøg hos kvinderne er blevet til seks korte film, der bringer publikum helt ind i en personlig fortælling om smykkekunst, billedkunst, filteværksted, strikkefællesskab, heste, frisørhåndværk og Janes egen interesse for kjolesyning.

Janes mission med dette filmforedrag er at invitere til en snak om de muligheder vi alle har for at vælge at passe på os selv, inden vi går ned med stress.

Håndgribelige interesser som håndværk, håndarbejde eller husdyr, giver en naturlig ro ved de gentagelser der ligger i at udføre de tilbagevendende processer. Hjernen finder adspredelse og tid til at regenerere efter hverdagens mange andre forpligtelser. 

De seks filmstjerner og Jane

Filmforedraget

Jane Holmstrups filmforedragsformat læner sig ind i de kendte TED Talk og Pecha Kucha formater, hvor hver taler fortæller om det de brænder for, og på kort tid formår at oplyse tilhørerne om emner man ellers ikke ville stifte bekendskab med.

I Rolig Nu filmforedraget er det kvindernes forskellige interesser, der skaber bredden i emnerne. Med hver sin interesse tilgodeser de deres egne behov for at finde balance i hverdagen, uanset om der er tale om deres profession eller deres hobby.

Filmstjernerne er …

Ann Lisbeth

Billedkunst

Lene

Smykkedesign

Eva

Tekstilværksted

Mette

Filteværksted

Janne

Frisørsalon

Maiken

Heste