Foredrag med Jane Holmstrup

Jane er en kærlig ildsjæl

Jane Holmstrups foredrag er en naturlig forlængelse af hendes liv som selvstændig, hvor opture og nedture har formet hendes liv.

Hendes evne til at holde fast i det væsentlige i livet, har ikke kun givet hende en dejlig familie, som hun tager kærligt vare på altid. Hun har også en sørget for at være kærligt tilstede i hendes mange venners liv, mens hendes bestræbelser på at bygge en bæredygtig forretning har ført hende til hendes kjoleunivers: Hauzfrau.

Jane er ikke alene

Wellness tourismen har vind i sejlene og det bobler med tilbud om at rejse ud og komme hjem i en bedre version af sig selv. Jane udvikler til stadighed nye tilbud om at finde ro i hverdagen. I hendes Hauzfrau univers handler det om at give sig tid til at bruge hænderne til at skabe smukke kjoler til sig selv. Enten på endagskurser, på weekend ophold med spa, eller en uge i Toscana. Hvem ved hvad det næste bliver?

Jane har fundet balancen mellem at tage vare på sig selv og alle de andre gennem en vedholdende personlig udvikling, som pt. udmøntes i en stressrådgiver uddannelse, der fremover vil understøtte hendes mange tiltag i Hauzfrau og hendes liv iøvrigt.

Det første foredrag, er altid den største overvindelse.

Med foredraget Krop, Kjoler og god en sjat Kvindelist i 2018 begyndte Jane sin karriere som foredragsholder, og tournerede i hele Danmark i samarbejde med Stof og Stil kæden. Her fik hun prøvet foredragsrollen af, og hendes humoristiske fortællersjæl fandt sit eget udtryk i rampelyset.

Det næste foredrag stikker dybere.

Rolig Nu filmforedraget er ikke bare en reminder til Jane selv, men er også en forlængelse af hendes mindset omkring de kjolesyningskurser hun tilbyder i Hauzfrau. Her møder hun mange kvinder, der kommer for at genfinde glæden ved at bruge deres hænder og deres kreativitet, fordi de trænger til at være noget for sig selv, inden de skal hjem og være noget for alle de andre igen.

Jane kender flere der gør som hende selv, og har derfor besøgt seks kvinder, der på hver sin måde finder ro i hverdagen ved måden de har indrettet deres liv på. Fælles for dem alle er deres gøremål, der på forskellig vis gør dem glade, og bringer balance i deres liv. Ligesom i Janes liv er det fortrinsvis interesser af mere eller mindre kunstnerisk karakter, der gør sig gældende, og i alle tilfælde interesser der drives ved egen håndkraft.

De seks kvinder præsenteres i hver sin korte video i en samtale med Jane selv, og er en aktuel kommentar til den altoverskyggende folkesygdom, som spås at blive mere og mere alvorlig for hele samfundet. Der er ikke tale om en problematisering af stress, men om et mindset, der anviser nogle forskellige løsninger som Jane og andre har stor glæde af, og som gør dem i stand til at leve et liv i overensstemmelse med deres værdier.

NU DET NU - Tag fat om livet

Jane og hendes mand Per har været makkerpar det meste af deres liv, og fortæller ikke kun om deres eventyr, rejser og livsbekræftende oplevelser i dette helt og aldeles anderledes foredrag.

De tager rent faktisk deres maskinrum, fuld af crazy ideer, symaskiner og musikinstrumenter med på scenen, og deler ud af deres mange forskellige historier, trommerytmer og kjoler, mens de forener deres håndværkssnilde og scenografiske evner og gør foredraget til en mindre forestilling af skiftende og helt overraskende indlæg. 

Per spiller fx. tromme til Heidi Svelmø og deres band Stellar Pirates musik på lærredet, mens Jane syr en kjole og forærer den til en heldig kvinde i salen til sidst. Billeder og videoer afløser historiefortælling og giver publikum en kalejdoskopisk oplevelse der afspejler deres optimistiske livssyn, og ønsket om at lade øjeblikket være i centrum for alle.